Roben figures de bronze de dues escultures d’Olot

Els robatoris de materials per a la seva venda ha pres aquesta setmana una nova dimensió a Olot. Els robatoris de coure havien degenerat en els últims mesos de la indústria als serveis públics i d’aquí a finalment les canaleres del cementiri. Ara els lladres han començat a robar bronze, però no de qualsevol lloc. En els últims dies han començat a robar el bronze de monuments de la ciutat. Un d’ells, és el bust d’Alexander Fleming que s’exhibia a l’entrada de consultes externes de l’Hospital Sant Jaume d’Olot. Ara només queda la inscripció que es mostrava sota aquest bust. L’altre element monumental de bronze robat es trobava al parc Miquel Martí i Pol, darrere de l’edifici del Consell Comarcal. Aquí s’han emportat la filosa de bronze que hi havia incrustada en aquesta escultura de pedra de l’artista Rosa Serra. L’escalada d’aquesta mena de robatoris sembla imparable i incontrolable. Caldrà que els cossos de seguretat estiguin atents a possibles delictes perpetrats contra d’altres elements monumentals fets de bronze que hi ha a la ciutat.