Els placers de la Plaça Mercat ja tenen l’avantprojecte de remodelació

L’Ajuntament d’Olot ha presentat als placers de la plaça mercat d’Olot l’avantprojecte de la remodelació de la plaça mercat, una renovació de l’espai que mantindrà l’edifici actual però el transformarà per un cost de 3 milions d’euros. Els placers, que han treballat conjuntament amb l’administració del del 2008 per fer possible aquest avantprojecte, estan satisfets per comptar amb unes primeres línies del que serà la nova plaça mercat abans de l’acabament de l’actual concessió.

Una façana totalment renovada i nova distribució també a l’interior en tres plantes que acolliran l’espai dels placers i l’aparcament a la planta superior com fins ara, a més d’un supermercat a la planta soterrani. A la planta baixa es distribuiran les diferents parades dels placers i tota la seva logística. També hi haurà un bar i una botiga de productes no de fresc. Milloraran els accessos a l’aparcament i per als clients des de la plaça del mig. L’edifici comptarà amb dos ascensors de disseny i un ampli vestíbul a l’entrada del carrer Mulleras. Tot per un cost de 3 milions 200 mil euros, assumits entre els 20 placers, l’operador encarregat del supermercat i l’ajuntament. Aquest és a grans trets l’avantprojecte de la remodelació integral de la plaça Mercat d’Olot, que ahir va ser presentat als seus màxims interessats, els placers.

Els placers porten tres anys seguint i contribuint a modelar aquest avantprojecte conjuntament amb l’Ajuntament, Mercats de Barcelona i l’empresa encarregada de la seva redacció, Mur Gargante Arquitectes Associats. Es declaren satisfets, de moment, amb les línies que dibuixa aquest document.

Als placers els preocupava el fet de tenir un avantprojecte de la remodelació de la plaça abans no s’acabi l’actual concessió, el 31 de desembre d’aquest mateix any. Ara disposen d’un primer document per seguir endavant amb el procés siguin quines siguin les preferències munipals durant la següent legislatura. Pel que fa al finançament de la tercera part del projecte per part de l’Ajuntament, l’actual consistori ja ha aprovat el crèdit que permetrà disposar de 900 mil euros, el 90% de l’aportació municipal que cal.

Deixa un comentari