La Generalitat desencallarà les variants d’Olot i de les Preses aquest mandat

La Generalitat confirma que les variants d’Olot i de les Preses s’han de desencallar en aquest mandat. Ho ha dit a Olot Televisió el director general de Transport i Mobilitat. Ricard Font ha insistit en dir que l’eix Vic – Olot és estratègic per la Garrotxa i Osona. Si es compleix aquest termini es completaria un projecte que ha quedat coix des de la inauguració, ara fa més de dos anys.

El projecte de l’Eix Vic – Olot per Bracons passa per la unió artificial entre la Garrotxa i Osona i per la construcció de les variants d’Olot i de les Preses. Just quan es va inaugurar l’eix, el que en aquell moment era conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, assegurava que les variants es solucionarien de manera imminent.

Aquella planificació no es va complir i, dos anys després, les dues variants encara estan per construir. De fet, la d’Olot és la que, aparentment, estava més avançada, amb un acord de traçat. Però les obres encara no han començat i el sector empresarial està molest per les dificultats de mobilitat que això suposa i els veïns d’Olot i de les Preses han de seguir suportant llargues cues. Però el director general de Transport i Mobilitat, Ricard Font, ha explicat en un debat a Olot Televisió que les dues infraestructures es desencallaran en els propers quatre anys.

De totes maneres, també es depèn del govern de Madrid, a qui li pertoca un petit tram de la variant d’Olot. El subdelegat del govern central a Girona, Francesc Francisco Busquets, ha dit a Olot Televisió que ja s’està treballant en el projecte executiu.

x