Spanair farà el vol Girona-Madrid a partir del setembre

Spanair ha confirmat que operarà la ruta Girona-Madrid a partir de la tardor. L’anunci el va fer, primer ahir al migdia a Olot Televisió, el president de la cambra de comerç de Girona, Domènec Espadalé, i, al vespre, en un acte amb els principals agents socials i econòmics de la demarcació, per debatre el futur de les instal·lacions de Vilobí. La companyia catalana l’operarà sempre que no hi hagi cap altra companyia interessada, i no preveu fer cap més ruta des de Girona.

Els viatgers de l’aeroport Girona – Costa Brava només hauran d’esperar fins a la tardor per veure com al panell d’informació de les instal·lacions hi torna a aparèixer un vol Girona – Madrid. I és que el mateix dia que la companyia Ryanair deixava d’operar aquesta ruta, el president de la Cambra de Comerç de Girona confirmava un rumor que ja rondava per Girona, i és que la catalana Spanair operarà aquest vol, això si, sempre que no hi hagi una altra companyia interessada en fer-ho.

L’aerolinea descarta fer altres rutes des de Girona. Recordem que al 2007 Spanair ja havia operat aquesta connexió, que va deixar de fer quan va aparèixer Ryanair. De moment des de Spanair no han volgut desvetllar les quantitats econòmiques que hi ha sobre la taula en una negociació que estaria mantenint amb la Generalitat, i que encara no s’ha signat. Justament ahir, diferents agents econòmics i socials gironins, es van reunir a l’auditori de Girona per plantejar el futur de les instal·lacions.

La conclusió va ser que Girona s’ha guanyat el dret de reclamar la gestió del seu aeroport, i que hauria de tenir un paper estratègic a l’hora de plantejar les instal·lacions de Vilobí, i descentralitzar-ne la seva gestió, a més, també es va posar de relleu l’elevat preu de les taxes de navegació.