La política en educació marca bona part de la campanya electoral

Les qüestions lligades en l’ensenyament han marcat bona part de l’activitat política d’aquest dimarts. El PSC vol mantenir la línia de treball seguida durant els últims anys. Afirmen estar contents amb els resultats de la política de distribució dels alumnes, per continuar garantint la cohesió social i la convivència. El candidat Josep Guix també aposta pels estudis superiors a través de l’Escola d’art. El candidat de Convergència i Unió, Josep Maria Corominas, creu que l’Escola d’Art necessita un impuls, que arribaria amb la implantació d’estudis universitaris. Corominas, a més, ha fet una crida al civisme per les pintades aparegudes en els cartells electorals, afirmant que els grafittis no respecten el dret a la democràcia dels olotins. Esquerra Republicana de Catalunya creu que l’energia nuclear és negativa per la societat. Per aquest motiu va organitzar una conferència amb l’expert en matèria nuclear i militant del partit Marcel Coderch. Pel candidat Pere Gómez, s’han de localitzar i aprofitar els recursos que tenim a la vora, com la biomassa, i apostar des de l’ajuntament per les energies renovables. Raül Massanella, candidat d’Alternativa per la Garrotxa, vol recuperar i sanejar les lleres del riu Fluvià perquè Olot en gaudeixi. També defensa l’ampliació de les zones de velocitat reduïda a 30 kilòmetres per hora, i substituir els vehicles municipals de benzina per cotxes elèctrics. APG també creu que la variant d’Olot no és prioritària. La sortida de la crisi només passa per promoure una economia sostenible, segons defensa Llorenç Planagumà, d’Iniciativa per Catalunya. El candidat ecologista defensa la creació d’una Regidoria de Promoció Econòmica sostenible, a més d’un consell amb empresaris, sindicats i administracions que debati sobre l’aplicació d’aquestes propostes economico-socials.