EM’11-Polítqiues socials, turisme i ensenyament, eixos dels programes electorals

Les diferents forces polítiques que es presenten a les eleccions municipals segueixen desgranant els eixos principals dels seus programes electorals. Les polítiques socials, la promoció de la ciutat o l’ensenyament, són algunes de les propostes que s’han anunciat avui.

Garantir els serveis socials i l’atenció a les persones és una tasca fonamental pel candidat del PSC a Olot Josep Guix. Els socialistes volen continuar creant equipaments com els pisos tutelats o els horts municipals, i proposen crear una taula de la Gent Gran i una per a joves com una nova eina dels serveis socials per dinamitzar aquests col·lectius. El candidat de Convergència i Unió Josep Maria Corominas aposta per crear un Parc dels Volcans perquè sigui un revulsiu turístic d’Olot. També es vol incrementar el nombre de visitants a la ciutat amb la potenciació del turisme esportiu, organitzant competicions de nivell i millorant les instal·lacions perquè Olot sigui un destí d’estades esportives. Esquerra Republicana ha presentat un llibre sobre les dones d’Esquerra en el període que va del 1939 al 1979. Segons la membre de la llista Clara Casanovas, la publicació demostra el compromís d’Esquerra amb els valors de la igualtat, i com les dones sempre han estat importants en el partit. Raül Massanella, candidat d’Alternativa per la Garrotxa, creu que la reforma de l’Escola d’Art i disseny no pot perdre més temps. Consideren que s’ha de fer realitat la rehabilitació de tota l’illa del Carme per revitalitzar el nucli antic. APG també vol fer realitat el Consorci educatiu de la comarca, ja que consideren que hi ha massa organismes fent tasques educatives i formatives.

Degut a la delicada situació econòmica, Solidaritat per la Independència mira de gastar el mínim possible en la campanya electoral. Segons el candidat de Solidaritat, Dani Planàs, la seva campanya els costarà 2 mil 500 euros, entre publicitat, actes i cartelleria. Planàs també emplaça els altres partits a publicar els costos de la seva campanya electoral. Abans de cloure el repàs de les propostes electorals a Olot, hem de fer una rectificació. Ahir els explicàvem que Nova Catalunya Independent proposava treballar perquè arribi fins la ciutat inversió de Madrid. La candidata, Llum Adell, no es referia a inversió des de Madrid sinó a la inversió estrangera directa. Aquesta és la proposta d’aquest partit per Olot.

x