Les forces polítiques presenten les propostes en l’àmbit de les polítiques socials

Les diverses forces polítiques han presentat els seus objectius en matèria de polítiques socials. Tots ells reconeixen que la situació econòmica és delicada i no es poden fer grans promeses electorals. El PSC, per exemple, vol seguir apostant per la creació d’espais als barris destinats a horts. CiU assegura que crearà més pisos tutelats per a la gent gran i ERC vol revitalitzar el Nucli Antic a partir de la participació ciutadana. El PSC assegura que vol seguir treballant en l’ampliació dels horts a tots els barris de la ciutat utilitzant espais municipals ja existents. Els socialistes creuen que és una manera de donar vida i potenciar la relació entre els veïns.

Convergència i Unió prioritzarà el suport a la gent gran els propers anys. El candidat de la federació a Olot, Josep Maria Corominas, proposa fer més pisos tutelats, impulsar un programa per la gent gran que viu sola per constatar de forma diària que es troben bé, i impulsar la remodelació del Casal de la Gent gran d’Olot.

De la seva banda Esquerra Republicana de Catalunya vol fer un treball intens de revitalització del Nucli Antic d’Olot. De fet, una de les prioritats de la candidatura és fer un front comú entre les associacions i entitats de la zona per tal de crear complicitats. Segons Esquerra, l’epicentre d’aquesta actuació ha de ser la Plaça Campdenmàs.

El Consorci d’Acció Social és un model d’exemple segons Alternativa per la Garrotxa, pel treball que fan amb les persones. Seguint aquesta línia, el candidat a Olot Raül Massanella afirma que impulsarà l’Oficina d’Atenció al ciutadà, lluitarà contra la xenofòbia i promourà un òrgan de participació on les entitats siguin part activa de les decisions de govern.

Seguint amb la voluntat de fer una campanya sense grans despeses Iniciativa per Catalunya Verds va celebrar, diumenge, l’acte central. Lluny del que estem acostumats a veure aquests dies, els ecosocialistes van apostar per fer una caminada per diferents espais verds d’Olot per exemplificar la importància d’estar en un Parc Natural.

Solidaritat Catalana per la Independència vol batejar l’Illa del Teatre com la ‘Plaça del 25 d’abril’, en homenatge al referèndum per la independència que es fa fer en aquesta data de l’any 2010. El candidat, Dani Planàs, també proposa que sigui aquí on es celebrin els actes de l’11 de setembre.

La candidata de Nova Catalunya Independent, Llum Adell, diu que en matèria d’obres urbanístiques no s’han de fer pedaços i proposa una intervenció integral pel que fa a la plaça mercat conjuntament amb l’edifici de l’hospital actual i la plaça que els connecta. Adell ha també demanat replantejar el projecte d’obres del Firal i la reforma de l’interior de la plaça Clarà. Nova Catalunya Independent vol una ciutat segura, molt neta i ben il·luminada, millorant l’espai públic i l’estat de les zones enjardinades.

Deixa un comentari