Un miler de persones nouvingudes aprenen català a Olot

Cada vegada són més les persones estrangeres que volen aprendre català a la nostra ciutat. Aquesta és la principal conclusió que es desprèn de la memòria d’activitats que ha fet pública el Servei de Català i que mostra com, en els darrers anys, ha crescut de manera molt important el nombre de persones estrangeres que s’inscriuen als cursos que s’organitzen a Olot. Actualment, a la ciutat, un miler de persones nouvingudes estan aprenent el català.

És evident que l’aprenentatge de la llengua és molt important per a les persones nouvingudes ja que els permet comunicar-se amb la resta de la persones, ja sigui a la feina, a l’escola, amb els seus fills o amb els veïns. Però, a més a més, la llengua té un valor simbòlic destacat, ja que el seu aprenentatge és una mostra de la voluntat d’integració de les persones estrangeres. Aquesta setmana hem assistit a una de les classes del Servei de Català i hem parlat amb alguns dels seus alumnes per conèixer què els impulsa a aprendre la nostra llengua i conèixer quines situacions els són més útils per l’aprenentatge.

Deixa un comentari