El director de la Caritat diu que “en cap cas” es van certificar morts sense veure els cossos

El director de la Caritat d’Olot ha assegurat que “en cap cas” es van certificar morts sense veure els cossos. Joan Sala ha comparegut als jutjats per aportar el seu testimoni en el cas del zelador que ha confessat haver matat onze ancians. En les declaracions, alguns testimonis han dit que tots els empleats tenien lliure accés als medicaments i que els metges certificaven morts a distància. “Nosaltres hem complert i complim des de sempre amb tots els protocols”, ha afirmat Sala que defensa que, excepte el zelador, tots els empleats han actuat amb la màxima professionalitat. El director de la Caritat ha reiterat que “ningú podia haver sospitat en cap moment” les “atrocitats” que cometia Joan Vila.

Quart dia de declaracions de testimonis al Jutjat d’Instrucció 1 d’Olot. Durant les declaracions, alguns treballadors del geriàtric han assegurat que tothom tenia accés a l’habitació on guardaven els medicaments. Per tant, Joan Vila no hauria tingut massa problemes per accedir als fàrmacs que administrava a les seves víctimes. Tot i que el quarto estava tancat amb clau, els empleats diuen que tots sabien on era. El director de la Caritat, Joan Sala, ha assegurat que sempre han complert amb els protocols que exigeix la Generalitat i considera que s’ha descontextualitzat alguna “petita declaració”.

Joan Sala, que ha arribat aquest divendres als Jutjats d’Olot per prestar declaració, ha defensat la professionalitat dels treballadors de la Caritat i nega que hi haguessin irregularitats. També durant declaracions en fase d’instrucció algun empleat ha dit que es van arribar a certificar morts d’ancians sense que el metge veiés el cos. Sala ha recordat que fins a cinc facultatius diferents han certificat morts però assegura que “en cap cas” es van fer sense que veiessin el cos. Tot i això, admet que a vegades el doctor no passava immediatament sinó “en el moment que poden”.

“Els ciutadans han d’estar tranquils”, ha assegurat el director del geriàtric que afegeix que tots i cadascun dels empleats de la Caritat, excepte Joan Vila, han actuat seguint els protocols. Sala sosté que l’assassinat en sèrie d’onze ancians era “imprevisible” i que ningú podia sospitar del que feia el zelador. El director ha agraït el suport que han rebut de la societat olotina i dels familiars dels ancians que atenen al geriàtric i assegura que seguiran col·laborant al màxim amb la justícia. De fet, Sala creu que la instal·lació de càmeres de vigilància al geriàtric va ser un factor determinant per fer que l’assassí confés admetés més morts.

Sense mòbil

En la mateixa línia que Sala, l’advocat de Joan Vila, Carles Monguilod, ha assegurat que “qualsevol persona” que busqués un zelador i tingués el currículum del detingut a mà l’hauria contractat sense dubtar. De fet, Monguilod ha dit que aquestes alçades encara ningú ha estat capaç de trobar un mòbil als crims. “A nivell jurídic no parlem d’eutanàsia perquè són assassinats”, ha explicat Monguilod que afegeix que el zelador encara sosté que va “ajudar a morir” els ancians perquè creia que patien.

Deixa un comentari