Les càrnies podran controlar la distribució “des de casa”

Les indústries càrnies membres del clúster INNOVAC podran controlar a partir d’ara la distribució dels productes des de la seva seu a la Garrotxa. Un dispositiu electrònic implantat als palets enviarà la informació sobre la cadena de fred durant el transport. Aquest és el projecte més destacat que INNOVAC va donar a conèixer ahir als seus associats en el decurs de l’assemblea general ordinària, que es va celebrar a Olot i on van participar els seus membres, diverses empreses del sector carni de Catalunya. La junta directiva va estar en facultat de declarar a Olot televisió que una empresa garrotxina està molt a prop d’exportar als Estats Units i ho començarà a fer en el termini d’un mes.

El sector carni gironí podrà controlar a partir d’ara des de casa que durant el transport no es trenqui la cadena de fred i els productes carnis arribin a la seva destinació amb la màxima qualitat. El control es podrà fer a partir d’uns dispositius electrònics que s’implanten als mateixos palets on es carrega la carn. La informació es podrà rebre per telèfon. El dispositiu l’està elaborant una empresa d’enginyeria electrònica d’Olot i no només es podrà utilitzar en el sector carni, sinó també a tota mena de distribució del sector agroalimentari i fins i tot farmacèutic. Aquest és el projecte més destacat de l’assemblea del clúster del sector carni català amb seu a Olot, INNOVAC, en el decurs de la seva assemblea general, que va comptar amb la presencia del director territorial d’indústria de les comarques de Girona. El clúster està en disposició de dir que una de les seves empreses membres amb seu a la Garrotxa està molt a prop d’exportar els seus productes a estats Units i que ho començarà a fer d’aquí a un mes.

Al llarg de la jornada es va presentar el segon número de la revista Innovac, amb els projectes que s’han treballat aquests primers tres anys de funcionament del clúster. Des del 2008, Innovac ha impulsat 17 projectes oberts en els quals han participat activament 35 empreses i 11 institucions. També s’han impulsat 12 projectes confidencials amb la participació d’11 empreses i 3 institucions associades.

Deixa un comentari