Josep Maria Corominas està convençut que “trobaran les complicitats que facin falta” per governar a Olot

El cap de llista de CiU a Olot, Josep Maria Corominas, considera que seran capaços de trobar “les complicitats que facin falta” per governar a la ciutat. Amb deu regidors aconseguits -la majoria se situa als onze- Corominas ha manifestat que es veuen capacitats per “governar en solitari”, tot i que volen parlar amb la resta de forces polítiques que tindran representació al consistori, que són PSC (6 regidors), PxC (2), ERC (2) i PP (1). El cap de llista de CiU, però, té clar que el seu programa electoral haurà de ser “el centre” de les converses.

CiU ja ha fet les primeres trucades per asseure’s amb la resta de partits que han aconseguit representació al consistori i començar així a materialitzar les converses. Tot i això, remarquen que el seu programa haurà de tenir un protagonisme considerable en les negociacions, ja que “el fet de tenir deu o onze regidors no és més que un petit detall”, segons l’alcaldable nacionalista. L’únic que ha pogut avançar Corominas és que descarten un pacte de govern amb PxC, i també acords amb aquesta formació en temes relacionats amb la immigració.

Per la seva part, el cap de llista de PxC a Olot, Moisès Font, diu que poden haver-hi “acords esporàdics” amb CiU, i ha reflexionat que el seu partit no té “problemes per pactar”, sinó que “moltes vegades és a la inversa”. Pel que fa a ERC, el seu cap de llista, Pere Gómez, ha avançat que d’entrada no contemplen la possibilitat d’un pacte de govern amb CiU, tot i que no exclouen “completament” aquesta opció. Quant al PP, la seva cap de llista, Júlia Sala, ha manifestat que sempre que el resultat sigui “bo per la ciutat”, pactaran “amb qui sigui”.

Aquest últim mandat el consistori olotí ha estat governat pel PSC, amb el suport d’Alternativa per la Garrotxa (ApG) des del 2008. Les dues formacions van arribar aquell any a un acord per governar juntes, de manera que l’equip de Lluís Sacrest, amb nou regidors, passava a poder comptar amb deu, el mateix número d’edils que tindrà CiU quan es formi el nou govern municipal.