Austeritat a les Beques Ciutat d’Olot 2011

Les Beques Ciutat d’Olot 2011 no comptaran amb la Beca de Comissariat, i la d’Arts Visuals veu com minva la seva dotació econòmica. Les altres dues beques, la de Ciències socials i la de Naturals, es mantenen amb el mateix pressupost de 4.500 euros.

La presentació de les Beques Ciutat d’Olot ha deixat una mala notícia: enguany les beques convocades passen de 4 a 3, a causa de la reducció de la dotació econòmica d’aquestes. La beca que desapareix és la de Comissariat, un fet que la regidora de cultura en funcions de l’Ajuntament d’Olot Anna Torrent lamenta, perquè havia superat els durs inicis i cada any les propostes que arribaven eren millors. Aquesta beca depenia totalment de la Generalitat de Catalunya.

Segons la regidora en funcions de cultura, Anna Torrent, si les beques minven en dotació és per la falta de suport al certamen del Departament de Cultura de la Generalitat. Com que es desconeix a dia d’avui quina pot ser l’aportació econòmica del Govern, també s’ha hagut de reduir el pressupost de la beca d’arts visuals.

Per tant la dotació de les Beques Ciutat d’Olot 2011 prové només del Consistori olotí. Pel que fa a les altres dues beques, l’Ernest Lluch de Ciències Socials i la Oriol de Bolós de naturals, mantenen els 4500 euros d’edicions anteriors. Les propostes per aquestes beques es poden entregar fins al dia 30 de setembre; fins al novembre, però, no es sabrà el veredicte dels guanyadors de les Beques Ciutat d’Olot.