La Federació de Veïns d’Olot demana una revisió del cadasatre

A principis d’aquest mes Josep Comas va ser reelegit president de la federació de Veïns. Entre els objectius que la federació es marca per a aquesta nova etapa, el primordial segueix essent la revisió del cadastre a la ciutat per corregir els errors en els valors de les finques que hi ha a la ciutat. Fa poques setmanes han demanat al tribunal superior de justícia de Catalunya que anul·li la ponència de valors actuals. La sentencia sobre aquesta qüestió ha d’arribar en dos anys. De tota manera, Comas espera no arribar a aquests extrems i que el nou govern d’Olot, que amb tota probabilitat encapçalarà el convergent Josep Maria Corominas, obri una porta a la possibilitat de revisar aquest any els valors cadastrals. La revisió del cadastre segueix essent la prioritat número 1 per a la federació de veïns d’Olot en aquesta nova etapa encapçalada novament per Josep Comas. Hi han lluitat durant cinc anys i fa poques setmanes han demanat al Tribunal Superior de Justícia que declari nul·la la ponencia de valors actuals a la ciutat. La federació espera que el nou govern a Olot accedeixi a revisar el cadastre per no arribar a aquests extrems.

Una sentència desfavorable al tribunal superior de Justícia significaria el fre a l’aplicació dels valors actuals i retornar a analitzar els valors de les finques olotines. El tribunal es posicionarà sobreaquesta qüestió d’aquí a dos anys.

L’objectiu de la federació és corregir els errors del cadastre que han trobat a les places d’aparcaments i magatzems en planta baixa i les finques infraedificades. La federació creu que corregint aquests errors, el valor cadastral de les finques baixaria un 30% de mitjana.

La federació demana amb més força la correcció dels valors generals del cadastre a Olot després que el tribunal econòmic administratiu els donés la raó amb tres de les finques analitzades. Ara esperen que el nou govern local doni facilitats per fer possible aquest any la revisió del cadastre.