Els pressupostos de la Generalitat compleixen amb la Garrotxa

Els pressupostos de la Generalitat destinen a la Garrotxa un total de 23 milions i mig d’euros per aquest 2011. La partida, més important, 10 milions i mig d’euros, anirà destinada a equipar l’edifici del nou hospital d’Olot i comarca. S’aposta d’una manera també decidida per la construcció i ampliació de diferents centres educatius. Per últim, s’ha destinat una aportació més discreta, de 20 mil euros, per a la Variant d’Olot en el tram de titularitat del govern català.

Els pressupostos de la Generalitat han previst una important partida per a l’equipament del nou hospital d’Olot i comarca. El govern català preveu 10 milions i mig d’euros per al seu equipament. Les altres partides destacades estan relacionades amb els equipaments d’ensenyament. S’invertirà de manera important en l’escola de la futura escola de les Preses, amb un milió 400 mil euros. La futura escola del Morrot rebrà més de 3 milions d’euros. Les previsions apunten que podrà estar enllestida a principis del curs que ve. Els alumnes podran deixar de fer classe als mòduls prefabricats. Pel que fa a la nova escola de Sant Roc a Olot, la generalitat preveu destinar-hi més de 2 milions i mig d’euros. El curs que ve s’enderrocarà una altra part de l’edifici vell per construir-lo de nou. També hi ha prevista una partida d’un milió 800 mil euros per a l’ampliació i millora de l’escola de Sant Feliu de Pallerols, i més de 46 mil euros per a la redacció del projecte de construcció i viabilitat del nou institut escola de Besalú, així com per a la construcció de mòduls prefabricats.

Per la resta, s’ha previst una inversió de més de 300 mil euros per a la urbanització d’un nou sector dels terrenys de l’antiga estació de les Preses i 115 mil euros per enllestir el nou consultori mèdic de les Planes d’Hostoles. A nivell general, s’ha previst una partida d’un milió d’euros per a renovació i millora de les instal·lacions del túnel de Bracons. Hi ha també una aportació de 20 mil euros per a la Variant d’Olot. No n’hi ha cap partida prevista, en canvi, per al desdoblament de la C-66 entre Besalú i Cornellà de Terri.

Deixa un comentari