L’atur baixa un 2% a les comarques de Girona

L’atur baixa a Girona un 2% aquest darrer mes de maig. En aquests moments hi ha més de mil gironins més treballant que fa 31 dies. El sector serveis és el que genera més contractacions just quan sestà iniciant la temporada turística a la demarcació.

El mes de maig acaba amb més de 1000 gironins més treballant a la comarques gironines. En aquests moments hi ha 53.900 parats, quan a finals d’abril fregaven els 55mil. Això significa un descens de gairebé un 2% en aquests 31 dies. Tot i això si ho comparem amb dades d’ara fa un any hi ha mil persones menys sense feina, un 2% més, segons dades fetes públiques avui pel ministeri de treball i immigració. Dels gairebé 54mil parats que hi ha en aquests moments a Girona, 29mil són homes i casi 25mil són dones, un 10% dels quals menors de 25 anys. Per sectors tots han vist símptomes de recuperació. El del serveis és el que més llocs ha generat, amb 640 contractacions més, a la Indústria hi ha 179 gironins més treballant-hi que a l’abril, a la construcció 164 més, a l’agricultura 81 i hi ha 28 persones més a la demarcació que mai havien tingut feina i aquest maig n’han trobat. Pel que fa al col·lectiu d’estrangers en aquests moments hi ha 16.600 nouvinguts que estan a l’atur. Això representa un 27% del total de gironins que no tenen feina. Pel que fa a la resta de demarcacions catalanes on més bé han anat les coses aquest maig ha estat a Lleida, amb una reducció del 246%, seguida de Girona com dèiem amb un 199, Barcelona amb un descens de l’atur del 088 i Tarragona del 065.

 

Deixa un comentari