Toca fer neteja a l’Alta Garrotxa

El Consorci de l’Alta Garrotxa ha començat la neteja d’elements del patrimoni arquitectònic d’aquesta zona de la comarca. L’objectiu és mantenir en bones condicions els entorns del patrimoni escollit, a més de detectar qualsevol incidència que puguin patir. El pont de Valentí de Montagut i Oix, i el Camí dels Valencians de Sales de Llierca són dues noves incorporacions en aquest catàleg d’actuacions.

El continu creixement de la massa forestal fa necessària la posada en pràctica d’accions de neteja per conservar el patrimoni arquitectònic en bones condicions. El Consorci de l’Alta Garrotxa ha començat al maig la neteja de 18 elements del patrimoni d’aquesta part de la comarca, la majoria d’ells catalogats com a Bé Cultural d’Interès Nacional o Bé d’Interès Local. Són ermites, jaciments arqueològics, ponts, fonts i camins de l’Alta Garrotxa, on s’hi estassa i es recull les escombraries del voltant. A més, serveix per detectar l’estat de salut d’aquests elements.

Aquesta temporada hi ha dues noves incorporacions, en aquest catàleg d’elements: es tracta, per una banda, del pont de Valentí, a Montagut i Oix, antic pas de traginers i contrabandistes, que forma part de l’itinerari de Sant Aniol d’Aguja. Per l’altra hi trobem el Camí dels valencians de Sales de Llierca, que deu el seu nom a que fou construït per enginyers del País Valencià. Un exemple d’actuació tipus és la que duen a terme a l’ermita de Sant Andreu de Porreres.

Entre les actuacions del Consorci, també hi trobem el suport als treballs arqueològics que tenen lloc a la Torre de Falgars a Beuda, on s’estassa per poder-hi fer excavacions. Aquesta neteja la fa la brigada del Consorci de l’Alta Garrotxa, en unes accions que es van engegar l’any 2001.

 

x