Càritas Garrotxa incrementa el número d’ajuts durant el 2010

Durant el 2010, Càritas Garrotxa va atorgar més de 1.600 ajuts d’aliments. És una de les dades que recull la memòria feta pública per l’entitat. Càritas constata l’increment de la pobresa i la marginació durant l’últim any, fet que els ha obligat a ser més creatius a l’hora d’oferir els seus serveis de forma eficient.

La memòria de Càritas Garrotxa del 2010 revela que les mancances han continuat creixent a les llars de la comarca. Durant l’últim any, l’entitat ha repartit més de 1.600 paquets d’aliments bàsics a persones que es troben en precarietat econòmica o social, a través del servei del centre de distribució d’aliments que va inaugurar fa uns mesos i que realitza conjuntament amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. A través d’aquest servei, Càritas també ha repartit 736 ajuts de bolquers, 642 ajuts de butà i 215 ajuts de llet infantil. De la seva banda, el servei d’acollida ha atès prop de 500 persones en l’últim any; el d’orientació labora, 140 persones; i més de 40 persones han començat els itineraris d’inserció laboral, adreçat a persones que reben la renda mínima d’inserció i que volen entrar al món laboral. 10 d’aquestes persones ho han aconseguit. Càritas segueix el lema “sense tu no som nosaltres” i agraeix el suport de més d’una vuitantena de voluntaris, les ajudes, les subvencions i els donatius dels feligresos i al personal propi. Gràcies a totes aquesta ajuda, durant el 2010 Càritas Garrotxa ha pogut desenvolupar un total de 13 programes. A banda dels serveis ja esmentats, durant l’últim any l’entitat ha portat a terme els tallers d’acollida lingüística i cultural, on s’han inscrit 36 persones; les noves estratègies d’inserció, des de les quals s’han atès 21 joves; 535 persones s’han atès a través del servei d’assessorament jurídic; 16 voluntaris participen al programa Ser Gran amb Dignitat; 21 nuclis familiars s’han beneficiat del programa d’assessorament de deutes familiars; hi ha 54 joves interessats al programa d’apadrinar un avi; 37 dones s’han inscrit als tallers de costura, i 19 famílies s’han acollit a l’espai de joc i guarderia.