El fiscal demana 80 anys de presó a l’assassí múltiple d’Olot

El fiscal reclama penes de 80 anys de presó i inhabilitació absoluta a l’assassí múltiple d’Olot Pere Puig Puntí per l’assassinat de quatre persones el passat 15 de desembre i pels quals li imputa l’autoria de quatre delictes d’assassinat. Així, li imposa la pena de 20 anys de presó per cada assassinat i inhabilitació absoluta durant el temps de la condemna de cadascun dels delictes, així com l’abonament dels costos processals. A més, el fiscal també demana a Puig 528.855 euros en indemnitzacions als familiars de les víctimes. De la seva banda, les acusacions particulars subratllen també el caràcter premeditat de la matança i demanen 20 anys de presó per cada assassinat a més de les indemnitzacions degudes.

El fiscal demana 80 anys de presó per Pere Puig Puntí, el veí de la Vall d’en Bas (Garrotxa) que el passat 15 de desembre del 2010 va assassinar quatre persones amb un rifle. Eren els dos propietaris, pare i fill, de l’empresa de construcció on treballava, i dos empleats d’un banc. Els dos primers van ser assassinats al restaurant de La Canya ‘La Cuina de l’Anna’, essen conscient que allà hi hauria els dos amos de l’empresa, Joan Tubert Soy i Àngel Tubert Ruiz. En acabat, Puig va tornar a pujar al seu Suzuki i es va arribar fins a l’entitat bancària Caja de Ahorros del Mediterráneo d’Olot, on va matar Rafael Turró i Anna Pujol. El fiscal posa de manifest l’objectiu únic de matar, ja que “les ferides dels cossos eren incompatibles amb la vida”. Puig va ser detingut el mateix dia i va ingressar a presó preventiva el dia 17.

Per tots aquests fets s’imputen a Puig quatre delictes d’assassinat pels quals el fiscal li imposa vint anys de presó i inhabilitació absoluta per cadascun dels delictes. Com a compensació del mal moral ocasionat, Puig haurà d’indemnitzar la vídua de Joan Tubert amb 106.000 euros i la filla amb 9.000. Pel que fa al fill, haurà d’indemnitzar la seva vídua amb 106.000 euros i al seu fill de cinc anys amb 18.000 euros, i també la mare de la víctima amb 9.000 euros més.

Per la mort del treballador del banc, Rafael Turró, el fiscal imposa una indemnització de 106.000 euros a Puig, i 18.000 més a cadascun dels seus dos fills, de vuit i cinc anys. Pel que fa al vidu d’Anna Pujol, li pertoquen 106.000 euros d’indemnització, i 9.000 més a cada fill. D’altra banda, a l’home que compartia taula amb els Tubert li pertoquen segons el fiscal 260 euros per les lesions i 5.759,32 per les seqüeles patides, i als propietaris de ‘La Cuina de l’Anna’ els pertoquen 2.213,75 euros pels danys provocats, així com 6.622,35 euros més pels danys provocats a la CAM a no ser que ja hagin estat indemnitzats per alguna companyia d’assegurances.

Pere Puig va ser traslladat ahir al jutjat d’Olot per assistir a la vista d’obertura del procediment de la llei del jurat i va escoltar les imputacions que li van fer les acusacions, que consideren que va actuar amb traïdoria. Puig no va voler fer ús del seu dret a la paraula que li va concedir el jutge i no va fer cap manifestació en relació amb els fets, que ja va admetre i explicar durant la reconstrucció. Els fiscal i els advocats que representen les famílies de les víctimes (Joan i Àngel Tubert, Anna Pujol i Rafel Turró) mantenen que Puig tenia decidit posar fi a la vida dels amos de la constructora on treballava i dels empleats del banc i que quan va disparar-los amb el rifle (una arma que sabia que era mortal de necessitat) no els va deixar cap opció de poder-se defensar. Per això apunten que va actuar amb traïdoria i li imputen un delicte d’assassinat tipificat en l’article 139.1 del Codi Penal.

Deixa un comentari