El nou equip de govern d’Olot costarà un 25% menys que l’anterior

L’alcalde d’Olot Josep Maria Corominas ha presentat avui la política de retribucions dels representants municipals. En destaca l’anunci de la reducció en un 25% del què cobrarà l’equip de govern olotí, un fet que suposarà un estalvi de 270.000 Euros. La reducció del nombre de regidors amb dedicacions exclusives i parcials ajuda a aquest estalvi.

El nou equip de govern de l’ajuntament d’Olot, amb l’alcalde Josep Maria Corominas al capdavant, disposa dels mateixos regidors que el seu equip precedent, liderat per l’exalcalde Lluís Sacrest. Però la situació econòmica del 2007, punt de partida de l’anterior legislatura, és molt diferent a l’actual. Amb la voluntat d’aplicar polítiques d’austeritat en la despesa, Corominas ha disminuït les retribucions de l’equip de govern del consistori olotí en un 25%. El nou equip de govern invertiria aquest estalvi, de 270.000 € en els 4 anys de legislatura, a complir amb un dels seus objectius electorals: avançar en la ciutat dels detalls. Corominas ha posat algun exemple d’actuació.

Un dels factors que ha ajudat a aquest estalvi és la disminució de les regidories amb dedicacions exclusives i parcials. Passa de 4 a 1 en el cas de les exclusives, ocupada per Josep Berga, i de 2 dedicacions parcials a una, en mans de l’alcalde Josep Maria Corominas, que encara continuaria exercint algunes hores al mes la seva feina d’anestesiòleg en el món de la medicina. Corominas cobrarà un sou brut de 3.900 € mensuals en catorze pagues, amb la diferència que en el seu cas l’ajuntament d’Olot ha de cobrir la seguretat social. Pel que fa a Berga, redueix un 18% el sou que hauria de percebre amb els criteris de l’anterior legislatura, amb 3.000 € mensuals.

Pel que fa als regidors dels altres grups, s’estableix un límit màxim de 12 pagues per plens, i de 48 pagues per juntes de govern local. D’altra banda, els grups municipals veuen com la seva dotació s’incrementa un 11%, un augment mensual de 510 €. L’alcalde Josep Maria Corominas ho veu just, ja que observant la seva etapa a l’oposició comprèn que la tasca que els altres grups fan per la ciutat no s’hauria de sufragar de la butxaca dels regidors d’aquests grups. Per tant, la despesa de l’Ajuntament d’Olot en regidors i grups municipals disminueix un 15%.

Deixa un comentari