Comencen les rebaixes d’estiu

Aquest divendres s’ha obert el període de rebaixes d’estiu, amb descomptes inicials del 20 i 30% però que podrien arribar en alguns casos als 70%. Segons els comerciants olotins, aquesta podria ser una bona campanya tenint en compte les fluixes vendes que s’han fet durant els mesos de maig i juny. A més, comencen a sortir veus entre els venedors que demanen que les rebaixes es limitin a un sol mes a cada final de temporada, a canvi dels dos que hi ha ara per ara; però aquesta opció no acaba de convèncer els consumidors.

Avui ha començat la temporada de rebaixes d’estiu, i els comerços de la Garrotxa ja han guarnit els aparadors anunciant els descomptes dels seus productes, que en alguns casos podrien arribar fins al 70 % en els dos mesos que dura el període de rebaixes. L’Associació de Comerciants d’Olot espera que sigui una bona campanya, tenint en compte les fluixes vendes que hi ha hagut al sector fins al moment i l’alt estoc emmagatzemat que tenen.

Però amb l’arribada de les rebaixes, els comerciants gironins han recuperat una reivindicació: voldrien que l’època de descomptes es limités a un sol mes a cada final de temporada, a canvi dels dos que hi ha estipulats en l’actualitat. Segons el vicepresident de l’Associació de Comerciants, Jordi Rovira, això permetria que els comerciants encaressin amb més força aquest període. Els consumidors, però, prefereixen mantenir el sistema actual, i esperen aprofitar-se de les oportunitats que els ofereix la campanya de rebaixes. Les rebaixes acabaran a finals d’agost, moment en el que les botigues deixaran de vendre el gènere d’estiu i començaran a preparar la campanya d’hivern.