Arrenca la setmana de l’educació ambiental

Avui ha començat, a la seu de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot, la setena setmana catalana d’Educació Ambiental. Unes jornades pensades per apropar als professionals de l’educació recursos i eines de treball per tenir un bon coneixement i fer una millor gestió del medi ambient.

Des d’avui i fins divendres es desenvolupa a Olot la setena setmana d’Educació Ambiental. Es tracta d’unes jornades organitzades per la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot, conjuntament amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Aquesta setmana pretén apropar als professionals de l’educació a recursos i eines de treball per tenir un bon coneixement del medi ambient i facin una millor gestió d’aquests recursos. La primera jornada ha arrencat amb una conferència del comunicador científic Pere Renom, que ha explicat la relació entre metàfora i ciència, i com la metàfora ens pot ajudar en la divulgació dels coneixements científics.

Per a Renom, la metàfora és un recurs que té la ciència per arribar al màxim de gent possible. Reconeix que la divulgació és un dels esculls que ha de solucionar l’àmbit científic. Per aquest motiu, s’ha d’apostar per unes explicacions amenes perquè es trenqui amb el tabú de que la ciència és difícil. Al curs s’hi han inscrit una trentena d’alumnes, sobretot docents i estudiants universitaris, tot i estar obert a qualsevol interessat en la matèria.