Una quarantena d’indignats es manifesten contra l’excés d’habitatges buits

El moviment dels indignats de la Garrotxa han protagonitzat aquest cap de setmana una nova iniciativa proactiva derivada de les setmanes de concentració i assemblees a la plaça Major d’Olot. Dissabte van iniciar una cercavila des de la plaça dels gegants fins el passeig de Sant Roc, on es van concentrar, per denunciar l’excés d’habitatges buits a la comarca i els desallotjaments de persones que no poden pagar la seva hipoteca.

Segons aseguren els representants del moviment dels indignats, a la Garrotxa hi ha actualment prop de 3 mil habitatges buits on no hi resideix ningú. Recorden que la declaració universal dels drets humans, la Constitució recullen el dret a l’habitatge i el pacte internacional de drets econòmics, socials i culturals demana impedir els desnonaments forçats per motius econòmics. Els indignats han iniciat un programa anomenat ‘Com s’entén? Gent sense casa i cases sense gent?’, a través del qual ofereixen el seu suport i solidaritat a les persones que estan en risc de patir un imminent desnonament.