El cineasta Fernando Trueba rodarà a Olot i a la Garrotxa escenes de la seva propera pel·lícula

El director de cinema Fernando Trueba rodarà a la Garrotxa escenes de la seva propera pel·lícula. La gravació es farà a Olot i altres punts de la comarca. Des de fa uns dies un equip de producció del cineasta madrileny, guanyador d’un Òscar per ‘Belle Epoque’, està visitant la zona per trobar diferents localitzacions. El film estarà ambientat als anys 40, en el rerefons de la França ocupada pels nazis. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, i el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, es van entrevistar dissabte amb Trueba. Segons Corominas “més enllà de l’activitat econòmica que pugui impulsar la filmació, esperem que serveixi per donar a conèixer la Garrotxa i el seu entorn”. El rodatge arrencarà la propera tardor, a finals de setembre, i s’allargarà un mes. A la comarca arribaran actors de la talla de Claudia Cardinale, Jena Rocheford o Aida Folch.

Fernando Trueba, guanyador d’un Òscar por Belle Epoque, ha escollit els paisatges del voltant d’Olot, concretament un mas de Batet de la Serra i els seus voltants, com a escenari per la seva pròxima obra cinematogràfica, ambientada als anys 40 i amb el rerafons d’una França encara ocupada. El guió, escrit per Trueba i Jean Claude Carrière, tracta d’una manera molt personal, el despertar de la vida i, a la vegada, de la trobada entre dues persones que viuen moments ben oposats de la seva trajectòria vital. L’Art i les seqüeles d’una època tan fosca a Europa seran el fil conductor. L’inici del rodatge a Olot està previst que comenci a la tardor i al llarg d’aproximadament un mes tindrem treballant, a la comarca, alguns dels millors professionals del cinema espanyol. Entre els actors hi ha Jean Rocheford, Aida Folch i Claudia Cardinale. Dissabte, 9 de juliol, l’Alcalde Josep Maria Corominas, el primer tinent d’Alcalde i regidor de Cultura, Josep Berga i el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, van mantenir una trobada amb el director espanyol i el seu equip. La trobada va servir per donar-los la benvinguda i per parlar sobre el nou film. Per al rotatge del film també s’han escollit indrets d’altres pobles de la Garrotxa, concretament, de la vall d’Hostoles. L’altra part de la cinta es rodarà a França.

x