La Marboleny estrena l’espectacle ‘Comte Arnau’

L’esbart Marboleny estrena, aquest dissabte, l’espectacle Comte Arnau a Sant Joan de les Abadesses. Una creació de dansa d’arrel tradicional que parteix dels tres poemes que va dedicar Joan Maragall a la figura del comte Arnau. Una trentena de balladors del Cos de Dansa de l’esbart interpreten els diferents personatges de la llegenda en aquest ballet argumental.

Demà dissabte s’estrena al claustre del Monestir de Sant Joan de Les Abadesses l’espectacle Comte Arnau, una producció de dansa d’arrel tradicional de l’esbart Marboleny. Un homenatge a Joan Maragall, quan es celebra el centenari de la mort i el 150è aniversari del seu naixement. Per commemorar l’efemèride Sant Joan de les Abadesses volia una representació en dansa dels seus poemes sobre el Comte Arnau. La coreografia d’aquest espectacle ha estat elaborada per Jordi Bassaganyas i Joana Vila, i el guió argumental i coreogràfic ha estat realitzat per Josep Garcia, amb l’assessorament de Manuel Cubeles. Sobre l’escenari, una trentena de balladors del Cos de dansa de l’Esbart Marboleny, acompanyats de l’actor Francesc Ten, interpretaran els personatges que intervenen a la llegenda. L’espectacle es podrà veure a Ripoll, Gombrèn, Campdevànol i el divendres 26 d’agost al festival Ésdansa, on es farà l’estrena a casa de l’espectacle Comte Arnau.

 

x