El Drac i el Pollastre tornen a seduïr el públic

Tal com marca la tradició, el Drac i el Pollastre van sortir a ballar a la plaça del Carme d’Olot, per commemorar la Mare de Déu del Carme, el 16 de juliol. La plaça es va omplir de gom a gom per veure el ball de les dues figures de la faràndula. La festivitat de Santa Carme, el dia 16 de juliol, és coneguda a Catalunya per les diverses celebracions que es fan a les poblacions marítimes. A Olot, però, la diada del Carme va lligada a una festa que cada any esperen els més petits de la ciutat, perquè és el dia que el drac i el pollastre surten a ballar a la plaça del Carme. La festa, davant l’església del Carme olotina, va començar amb una ballada de sardanes. A les 11 de la nit, la faràndula va fer la seva aparició a la plaça del Carme tal com indica la tradició, amb un pollastre saltironaire i un drac que va acabar traient foc pels queixals en senyal d’alegria.

x