La residència per a gent gran de St. Feliu de Pallerols estarà acabada en quatre anys

Ahir els parlàvem de la reunió que dissabte va mantenir el conseller de Benestar Social, Josep Lluís Cleries, i l’alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas. El batlle va demanar-li a Cleries suport per les obres del futur centre de serveis per a la gent gran. En la reunió, el conseller va mostrar-se interessat i compromès per col·laborar en la construcció del centre que ha de donar servei als veïns de la vall d’Hostoles. El compromís li ha servit a l’alcalde per anunciar que l’obra estarà feta abans de quatre anys, en la present legislatura del govern d’Artur Mas. L’execució de l’obra té una durada estimada de dos a tres anys i, per tant, els pressupostos de la generalitat del 2013 hauran de contenir una important partida per aquest equipament.

El centre de serveis per a la gent gran de Sant Feliu de Pallerols és el projecte més important del mandat que ara comença per al govern de l’alcalde Joan Casas. L’edifici connectarà amb l’actual centre de dia de la plaça de Ca les Hermanes i resseguirà els marges d’aquest espai fins el centre cívic. L’alcalde diu que hi ha un compromís ferm tant de la vicepresidenta del govern com del conseller de Benestar Social i Família per tirar aquesta obra endavant i que ha d’estar feta abans de la fi d’aquesta legislatura. L’obra tindrà una durada aproximada de dos a tres anys i un cost d’entre 6 i 7 milions d’euros. Per finançar l’actuació, l’Ajuntament treballa per establir un conveni amb la Generalitat i també busca la possibilitat que una fundació assoleixi la gestió. El consultori calcula que, perquè l’edifici sigui una realitat abans de quatre anys, cal que el govern hi destini una partida important en els pressupostos del 2013. L’equipament donarà servei a tots els veïns de la vall d’Hostoles. Una associació de veïns formada per més de 400 membres treballa des de fa vuit anys perquè el centre sigui una realitat al més aviat possible. El projecte es troba actualment en redacció. Es preveu que el centre compti amb de 50 a 60 places residencials.