Els treballadors del transport sanitari s’indignen per les retallaldes

L’anunci de retallades en la sanitat comportarà que deixin de prestar servei algunes ambulàncies de la demarcació de Girona i això ha indignat els professionals del transport sanitari. Denuncien que l’atenció sanitària es veurà directament repercutida per la decisió del Govern català.

Professionals del transport sanitari s’han concentrat aquest matí davant de l’Hospital Sant Jaume d’Olot per denunciar les retallades anunciades pel departament de Salut, que afectarà el servei d’ambulàncies de la demarcació de Girona. Denuncien la supressió de fins a set serveis d’ambulàncies a les comarques gironines, la qual cosa farà segons afirmen més precari el transport sanitari programat. Segons els sindicats, a girona desapareixerà ambulàncies a Arbúcies, Ripoll i Banyoles. Es reduiran les hores del servei també a Girona, Blanes, celrà, Empuriabrava i a Besalú, on l’ambulància que fins ara operava les 24 hores del dia passarà a estar en servei només 12 hores durant la nit. El sector denuncia que aquesta mesura repercutirà directament en el servei que ofereixen des d’Olot, ja que les ambulàncies de la ciutat hauran de cobrir el servei també en aquella zona. La conseqüència, segons els professionals, és l’alentiment del servei. Després de la concentració davant l’Hospital Sant Jaume, els manifestants han començat una marxa reivindicativa que ha acabat davant de l’Ajuntament d’Olot.