Embotits Calet inverteix 1,5 milions d’euros i crea 18 llocs de treball a la Garrotxa

Embotits Calet obre una nova planta de producció, Llescats Calet, al polígon de Begudà, a Sant Joan les Fonts, i en plena crisi econòmica. Les possibilitats del mercat dels llescats, la innovació i la confiança exclusiva en el mercat exterior són les claus en què es basa aquesta empresa fins ara comercial, que inicia la producció en aquesta planta després d’una inversió d’un milió i mig d’euros i la generació de 18 nous llocs de treball.

El passat dilluns 11 de juliol l’empresa Embotits Calet va iniciar la producció de llescats en aquesta nova planta al polígon industrial de Begudà, a Sant Joan les Fonts. La nova planta ha suposat la generació de 18 nous llocs de treball. L’empresa va iniciar la seva activitat estrictament comercial el 2005, especialitzada en l’exportació de forma exclusiva, amb frança com el principal país receptor. Després de sis anys d’activitat, l’any passat va facturar sis milions d’euros. Ara ha decidit iniciar l’activitat productiva. Preveuen produir 80 mil unitats diàries, 20 milions d’unitats anuals, i mantenir el creixement tot i la crisi econòmica gràcies a les possibilitats que ofereix el mercat de llescats i el gran camp que té per recórrer en l’àmbit de la innovació. L’empresa incida com a claus de la generació de riquesa l’aposta per la innovació i pel mercat exterior. L’empresa continuarà venent el seu producte de forma exclusiva fora de les nostres fronteres.

La construcció de la planta ha suposat una inversió d’un milió 500 mil euros a banda del cost de la nau i dels terrenys, una inversió que ha assumit totalment l’empresa. La innovació de l’empresa embotits calet comença a la seva planta de producció, per exemple, amb la centralització de serveis de ventilació i electricitat a la planta superior, deixant les cadenes de muntatge a la planta baixa. Properament introduiran innovacions als seus productes que esperen presentar el proper saló internacional Alimentària, que tindrà lloc el març de l’any vinent.