S’acaba la garantia i segueixen els problemes al paviment del Firalet d’Olot

La garantia de l’empresa constructora de la urbanització del Firalet s’acaba d’aquí a un mes mentre continuen trencant-se les peces de basalt del seu paviment com a conseqüència del pas dels vehicles que hi circulen. L’actual govern de la ciutat estudia la manera que la Unió temporal d’empreses encarregada de les obres se segueixi responsabilitzant del cost de la constant substitució de peces de basalt que s’ha de fer el firalet un cop la garantia s’acabi.

Ahir diversos operaris van estar substituint durant tot el dia les peces de basalt que hi ha trencades al paviment del nou Firalet. Els treballs continuaran durant tota la setmana fins divendres. És la segona vegada que els operaris han de substituir les peces de basalt en només un any des que la urbanització del Firalet va ser inaugurada. Les peces de basalt que composen el paviment són molt fines i primes i acaben partint-se davant del pas de veHicles de gran tonatge. El firalet acull gran part del mercat setmanal del dilluns, moment en què múltiples camions s’instal·len per muntar les parades. Però no només es tracta dels camions del mercat. Al llarg de la setmana passen nombrosos vehicles que realitzen una activitat ordinària. De moment, el cost de la substitució de les peces l’assumeix la unió temporal d’empreses encarregada de la contrucció del nou firalet. Les obres compten amb un any de garantia a càrrec de les empreses, una garantia que s’acabarà d’aquí a un mes, quan es compleixi un any de la inauguració del nou passeig. Però l’espai seguirà acollint el mercat temporal i le speces contuaran trencant-se davant del pas de vehicles. Plana el dubte sobre qui haurà de pagar la factura a partir del setembre. L’obra va estar promoguda per l’anterior govern de la ciutat. L’actual govern, de Convergència i Unió, vol que la unió temporal d’empreses encarregada del projecte segueixi responsabilitzant-se del cost de les reparacions un cop la garantia s’hagi acabat. Així treballarà per intentar evitar que el cost dels futurs recanvis d’aquest fràgil paviment no l’hagi d’assumir l’Ajuntament i, per tant, els veïns d’Olot.