El Consell Comarcal de la Garrotxa aprova el nou cartipàs

Ahir va celebrar-se el ple del cartipàs del Consell Comarcal de la Garrotxa. El Govern de CiU, amb majoria absoluta al consell, va aprovar les retribucions dels consellers amb els vots en contra dels grups del PSC i d’Esquerra. Els convergents van presentar unes retribucions que representaven un estalvi real de gairebé un 14% respecte de les retribucions del 2007, una retallada que no va ser suficient per als grups de l’oposició. En el ple d’ahir també l’actual gerent de la corporació, Jordi Güell, va deixar pas a qui ocuparà el seu lloc, Sergi Martí.

El primer que calia fer en el ple d’ahir era assistir a la presa de possessió de Lluís Guinó. L’alcalde de Besalú s’havia absentat durant la constitució del consell comarcal i encara havia de jurar el càrrec. Amb tots els nous consellers escollits i en els seus seients, ahir era l’hora d’aprovar els respectius nomenaments i les seves retribucions. L’equip de govern va presentar un règim de retribucions i indemnitzacions dels consellers amb un estalvi real de prop d’un 14% respecte del 2007, una retallada que no va ser prou ambiciosa per als grups a l’oposició. El PSC i Esquerra van votar-hi en contra, i les retribucions van ser aprovades amb els vots de Convergència i Unió.

El partit dels Socialistes i Esquerra van votar en contra també de l’organització de les diferents àrees de govern i del nomenament de membres del Consell de Presidència per trobar-los excessius. L’equip de govern va respondre’ls que volen donar joc als 17 consellers de la seva formació escollits per la ciutadania i que el nombre de subdelegats i de membres del Consell de Presidència ve a compensar el fet que el vicepresident Josep Berga deixa de dedicar-se exclusivament a la corporació.

En el ple també es va aprovar el cessament de Jordi Güell com a gerent del Consell Comarcal, ja que dijous vinent serà presentat com a gerent de l’Ajuntament d’Olot. També es va aprovar amb els vots de CiU el nomenament del nou gerent, Sergi Martí. El fet que Martí sigui un càrrec de confiança va fer que el PSC i Esquerra s’abstinguessin de la votació. Al final del ple, tots els grups polítics van agrair al fins ara gerent Jordi Güell la tasca realitzada durant els últims 12 anys, amb un obsequi de part dels consellers. Güell va agrair al seu torn la confiança dipositada en la seva persona per part dels dos últims presidents, Miquel Noguer i Joan Espona, la presidenta que li va donar l’oportunitat d’entrar a la corporació com a tècnic, Isabel Brusosa, i també va agrair el tracte ofert des dels diferents grups polítics, responsables d’organismes independents i personal del Consell.