La temporada turística afavoreix als treballadors estrangers

La lleugera recuperació de l’economia gironina és reflecteix també en els treballadors estrangers, que afavorits per la temporada turística, han fet augmentar les llistes de la seguretat social d’aquest mes de juny en gairebé un 5% respecte al maig a la demarcació de Girona. D’un any a l’altre, l’afiliació d’immigrants ha caigut en tan sols un cero com a trenta tres per cent.

La campanya turística ha beneficiat també al col·lectiu d’estrangers que treballen a la demarcació de Girona, i així és que aquest mes de juny més de dos mil tres-cents immigrants han passat a engreixar les llistes d’afiliats a la seguretat social, pel que suposa un increment de prop del 5% respecte al maig. I actualment hi ha més de 52mil tres-cents treballadors estrangers afiliats a la seguretat social. Amb tot el nombre de treballadors estrangers que oficialment treballen és encara inferior als que ho feien al febrer del 2010, tot i que amb una diferència de tan sols un trenta tres dècimes percentuals, pel que suposa una frenada de la destrucció d’ocupació. Cal destacar que l’augment d’afiliats d’aquest juny, percentualment situen a la demarcació de Girona a la quarta posició entre les que més han augmentat de tot l’estat, i la segona de Catalunya després de Lleida. Justament les terres de ponent són la única província catalana que han vist augmentar el nombre d’afiliats estrangers d’un any a l’altre, mentre que de les que han vist disminuir les llistes, Girona és la que menys.

 

Deixa un comentari