El nou complex del Torín d’Olot presenta “serioses deficiències”, segons el govern local

El complex del Torin presenta serioses deficiències de degoters, humitats i el sistema d’aire condicionat que ja s’han fet notar en els primers mesos de funcionament. El nou govern d’Olot assumirà amb responsabilitat els costos que representi l’edifici del Torin però creu que les deficiències trobades no són dignes d’un complex d’aquesta importància per a la ciutat i de la inversió. Tem que les reparacions que s’han de fer encareixin encara més l’obra i ha encarregat un estudi per determinar les deficiències de l’edifici i el cost que suposarà reparar-les. L’objectiu és solucionar-les abans no acabi la garantia de l’obra, que finalitzarà l’any vinent.

Els degoters que hi havia a la sala polivalent del complex del Torin ja s’han reparat, però encara queden moltes deficiències en l’impermeabilitat de l’edifici que cal reparar, i que provoquen inundacions al vestíbul de la planta que ha d’acollir el nou arxiu, així com taques d’humitat a les seves sales. La sorra de les terrasses s’escola pels sobreeixidors i fa més greus aquests problemes quan plou. Un altre defecte de magnitud és la maquinària de l’aire condicionat, que deixa de funcionar quan se sobreescalfa. El problema és que aquesta maquinària es troba darrere d’aquesta paret, exposada al sol. La seva ubicació provoca una paradoxa. Els dies de més calor, l’aire deixa de funcionar. Tots aquests defectes, ara s’han de reparar. El nou govern tem que aquestes reparacions encareixin el cost d’un edifici que ja ha costat aproximadament quatre milions d’euros.

De moment, l’edifici està en garantia, però aquesta garantia s’acaba l’any vinent. El nou govern ha encarregat un estudi per determinar la situació de l’edifici i el cost que suposarà reparar les seves deficiències. L’objectiu és arreglar l’equipament abans no s’acabi la garantia. La humitat i les inundacions a la planta superior no endarreriran la posada en marxa del nou arxiu. Actualment s’hi està traslladant la documentació procedent de l’arxiu municipal, l’arxiu Històric Comarcal i el del Consell Comarcal. La seva obertura encara està prevista per a la tardor d’aquest mateix any.

x