El CIT d’Olot presenta la nova litografia del Farandulàrium

El Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot està en plens preparatius de la Batalla de les Flors, un dels actes centrals de les Festes del Tura d’Olot. Des de fa alguns anys, l’artista garrotxí Tavi Algueró prepara una litografia per recaptar fons per aquesta festa. Aquesta setmana l’entitat olotina i l’artista han presentat l’edició d’aquest 2011, com sempre centrat en l’anecdotari fantàstic olotí.

El Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot compta des de fa alguns anys amb unes edicions especials de litografies fetes per Tavi Algueró, que ajuden a finançar l’acte de la Batalla de les flors. Aquestes litografies es basen en anècdotes i petits acudits que els hi passa a diverses figures de la faràndula olotina. Des de fa un parell d’anys, però, les composicions reflecteixen alguns dels temes d’actualitat social. La crisi econòmica, els 15 anys de la cabreta del Cornamusam o els canvis polítics en són un exemple.

La Batalla de les Flors es farà el dissabte 10 de setembre, durant les Festes del Tura. Segons el CIT, enguany hi participaran unes 10 carrosses. Des de l’organització es vol agrair a totes les institucions i socis d’honor que ajuden a que es tirin endavant aquestes activitats. Una aportació perquè la Batalla de les Flors continuï essent un dels actes més concorreguts de les Festes del Tura. El preu d’aquestes litografies és de 18 euros, i estan fetes amb plomí, tinta xina i aquarel·la sobre un fons compost amb aerografia. L’edició és d’unes 1600 làmines, i es poden adquirir a les oficines del Centre d’Iniciatives Turístiques, sobre la plaça mercat d’Olot.

 

x