L’Ajuntament d’Olot vol evitar que es tanqui la residència d’estudiants de la Torre Malagrida

EL PUNT/OTV – La Generalitat va avisar fa uns mesos que tancava la residència d’estudiants d’Olot i que el curs vinent ja no oferiria el servei. L’argument va ser que no hi ha prou demanda i no surt a compte mantenir-la. Tot i que darrerament la residència tenia pocs estudiants, en l’últim ple municipal l’Ajuntament d’Olot va deixar clara la seva oposició a la decisió de la Generalitat. Per unanimitat es va aprovar una moció presentada pel grup del PSC en què es demana al govern que reconsideri la seva decisió i s’afirma: “Si volem que Olot segueixi sent un pol d’atracció per a estudiants d’altres comarques i un referent educatiu, encara més ara que s’ofereixen titulacions superiors i de grau a l’Escola d’Art així com diversos estudis de nivell superior als instituts, convé, més que mai, poder disposar d’aquest servei”. En el text es preveu demanar el suport dels centres d’ensenyament.

La residència d’Olot es va obrir el 1994 a la torre Malagrida, l’edifici senyorial del passeig de Barcelona que també és la seu de l’alberg de la Generalitat. A banda de les habitacions, la residència està equipada amb sala d’estudis i un menjador-office i fins i tot es va contractar un educador per ajudar els joves en els seus estudis. Les 31 places disponibles es van omplir amb facilitat. De mica en mica, però, la residència va anar perdent estudiants, fins al punt que en els últims cursos els usuaris s’havien reduït a quatre o cinc, molt probablement perquè s’havien anat eliminant els espais i els serveis dedicats exclusivament als estudiants. “Darrerament, es trobaven que a principi de curs s’hi apuntaven força estudiants, però al cap de poc es traslladaven a un pis”, va explicar en el ple el regidor de CiU Josep Ferrés.

 

x