Els Mossos troben un cultiu de 177 plantes de marihuana en un mas de Sant Miquel de Campmajor

Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre homes d’entre 27 i 35 anys per un presumpte delicte contra la salut pública (tràfic de drogues), després de constatar que en un mas de Sant Miquel de Campmajor (Pla de l’Estany) tenia una plantació de 177 plantes de marihuana. D’una banda, el cos policial va detenir el 16 d’agost Autman Z., de 27 anys; Tarek S., de 31; i Nourredine M., de 35, tots tres veïns de Banyoles. L’endemà, la unitat d’investigació arrestava a Girona Joaquim PC, de 27 anys i veí de Porqueres. Els arrestats van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona el 17 d’agost. Només Nourredine M. tenia antecedents. La masia era prop de l’ermita de Sant Nicolau i les detencions es van poder fer gràcies al fet que els Mossos van rebre la informació que al mas hi podria haver una plantació de marihuana -fet que la policia va constatar més tard- i que per la zona sempre hi voltava un vehicle amb actitud sospitosa circulant en horari de nits i que pujava i baixava de la casa a gran velocitat.

Els mossos es van adreçar al lloc per tal d’investigar i van fer comprovacions pel perímetre. Van verificar que a les rodalies del mas i dins la propietat hi havia tres nuclis de plantacions lineals de marihuana de diferents extensions, a les quals s’accedia mitjançant uns corriols directes des de la casa. Cadascuna tenia un sistema de rec amb mànegues que estaven connectades a una font natural i estaven perfectament amagades amb vegetació.

A més de la plantació, que estava perfectament cuidada, sense males herbes i perfectament regada, es van localitzar diversos dipòsits de planter i eines a les rodalies, tipus falç i un pic.

Els agents van localitzar identificar i detenir al mateix mas, Autman Z., i Tarek S. que tenien atribuïdes les tasques de vigilància i manteniment de les plantes.

Els mossos, a més van interceptar un vehicle que es dirigia cap a la casa i on només hi anava un sol ocupant, Nourreddine M., també implicat amb la plantació de marihuana. Al vehicle es va trobar diverses bosses de menjar i beguda, presumptament per portar a les persones que viuen al mas i cuiden les plantes.

Joaquim PC, propietari del mas, tenia la propietat llogada als tres homes a dalt esmentats per practicar l’activitat il·lícita, ja que era una finca aïllada del nucli urbà i de veïns, i proveïda d’aigua, segons informen els Mossos d’Esquadra.

Les 177 plantes de marihuana, distribuïdes en tres plantacions, es trobaven en un estat avançat de creixement, fet que feia pensar el caràcter estable de la plantació, d’uns dos o tres mesos d’antiguitat.

Els Mossos no descarten més detencions relacionades amb aquest delicte contra la salut pública.

x