Salut reordenarà el servei d’atenció continuada a la comarca del Ripollès a partir del 5 de setembre

A partir del 5 de setembre, els horaris dels centres d’atenció primària del Ripollès seran de 8 a 20 hores, cada dia de l’any, inclosos dissabtes, diumenges i festius. Fora d’aquest horari, els usuaris es poden adreçar al servei d’emergències de l’hospital de Campdevànol o bé trucar al telèfon 902 111 444 o al 112, coordinats tots dos pel SEM, que s’ocuparà d’activar el recurs més adient (vehicles de servei vital avançat, de servei vital bàsic, atenció domiciliària, helicòpter…). Està previst que hi hagi dos professionals localitzables, un a la Vall de Camprodon i l’altre a la zona de les ABS de Ripoll i Ribes-Campdevànol, per tal que atenguin els domicilis de cada zona.

El Departament de Salut sosté que la reordenació de l’atenció primària té com a objectiu ser més “eficient i sostenible”, així com “potenciar la capacitat de resolució i l’atenció domiciliària amb l’adequació dels serveis a la demanda habitual dels ciutadans en horaris de baixa activitat, que es corresponen amb l’horari nocturn”. Salut assegura que els canvis garanteixen l’atenció primària als usuaris “amb els mateixos criteris de qualitat i resolució, mantenint els equips de professionals amb una sòlida experiència”.

Al llarg d’aquests darrers dies el director de Salut a Girona, Josep Trias, s’ha reunit amb els alcaldes i representants del món local de la comarca per exposar el procés de reordenació de l’atenció continuada a la comarca del Ripollès i també amb les entitats proveïdores de serveis sanitaris de la comarca per tal de coordinar la implantació del procés de reordenació.