Els forenses gironins fan, cada any, una trentena de proves a homes que dubten de la paternitat dels fills

ACN.- Els forenses gironins fan cada any una trentena proves de paternitat a homes que dubten que el fill sigui seu. El director de l’Institut de Medicina Legal de Girona, Narcís Bardalet, ha explicat que aquestes investigacions deriven de procediments civils, quan l’home posa una demanda reclamant que s’esclareixi si el fill o fills són seus perquè en té sospites fonamentades. Bardalet ha explicat que la xifra està estabilitzada perquè cada any fan entre vint i trenta investigacions d’aquest tipus. Segons el codi civil, el pare pot impugnar la paternitat durant els dos primers anys de l’infant. També té aquest termini per presentar la demanda des del descobriment de proves que fonamentin les sospites.