Alerta a la Garrotxa per la previsió de tempestes fortes aquest dissabte

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha activat la fase d’alerta de l’Inuncat per la previsió de tempestes fortes a gran part de Catalunya entre aquest divendres a la tarda i durant tot el dissabte. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), els xàfecs poden deixar més de 20 litres en 30 minuts, anar acompanyats de tempesta i acumular més de 50 litres, especialment a les comarques gironines. Les primeres pluges es començaran a registrar ja aquest divendres a la tarda-vespre a la zona de Ponent i de les Terres de l’Ebre. A partir del dissabte a la matinada, les precipitacions s’aniran desplaçant cap a la resta del territori i seran especialment fortes al nord-est del país.

Aquest divendres a la tarda i fins a la nit hi ha risc de tempestes fortes a les comarques de l’Alt Camp, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Penedès, Conca de Barberà, Garrigues, Montsià, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d’Urgell, Priorat, Ribera d’Ebre, Segarra, Segrià, Solsonès, Tarragonès, terra Alta, Urgell i Vall d’Aran. 

A partir de la matinada de dissabte, el grau de probabilitat que es produeixin pluges intenses augmenta i es preveuen fortes tempestes a les comarques de l’Alt Camp, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Penedès, Montsià, Priorat, Ribera d’Ebre, Tarragonès i Terra Alta. És menys probable a les comarques de l’Alt Penedès, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Baix Llobregat, Conca de Barberà, Garraf, Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d’Urgell, Segarra, Segrià, Solsonès, Urgell i Vall d’Aran.

Durant tot el dissabte, les pluges es podran donar de forma generalitzada a tot Catalunya i ésser intenses al litoral i prelitoral, especialment de Girona, on es poden acumular més de 50 litres. De cara al diumenge es repetiran alguns xàfecs a les comarques de Girona i Barcelona, però amb quantitats de pluja menors. 

Des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT), la Direcció General de Protecció Civil fa seguiment de l’evolució de la situació i de qualsevol incident que es pugui produir. Davant la mobilitat viària del cap de setmana, la Direcció General de Protecció Civil i el Servei Català de Trànsit demanen extremar la precaució en la conducció, així com en les activitats a l’aire lliure.

 

Deixa un comentari