La Garrotxa tanca el mes d’agost amb una ocupació del 70%

L’ocupació a la Garrotxa aquest agost ha estat del 70% de mitjana, un 10% més que l’any passat. La xifra ha satisfet al sector, que aguanta les etzibades de la crisi econòmica a la comarca. La restauració, en canvi, ha patit una davallada del 10%. El turista ha arribat amb una mentalitat d’estalvi i ha preferit en alguns casos dinar o sopar allà on s’allotja. Això ha beneficiat els establiments turístics de la comarca que ofereixen menjar a més d’allotjament.

Un 10% més de turistes que l’any passat s’han allotjat aquest agost a la comarca, una dada que satisfà al sector en el context de crisi econòmica. La nota negativa l’ha obtingut la restauració, que s’ha vist afectada per la mentalitat estalviadora del turista. La crisi ha ajudat a la generació d’un hàbit entre els turistes, que en alguns casos, han preferit quedar-se a dinar o a sopar al mateix lloc on s’allotja si l’establiment ofereix aquest servei. El turisme en cases rurals ha experimentat un repunt aquest estiu a nivell gironí. Concretament a la Garrotxa, les xifres d’ocupació s’han mantingut. Si bé l’ocupació a la Garrotxa no ha arribat a les xifres de fa tres anys, la comarca ha rebut un bon nombre de visitants. Prova d’això en són les activitats promogudes per Turisme Garrotxa, que han gaudit d’una excel·lent participació. El sector espera que l’ocupació a la Garrotxa arribi a normalitzar-se a les properes temporades amb una major bonança econòmica general.

 

x