El CPA Olot arrencarà les festes del Tura amb el pregó

Les campiones del món del Club Patinatge Artístic d’Olot donaran el tret de sortida, aquest vespre, a les festes del Tura amb el tradicional pregó, que compta amb la col·laboració d’Olot Televisió. Serà a les nou del vespre davant de Can Joanetes, a l’Ajuntament d’Olot. Abans, però, es celebrarà la cercavila amb tots els membres de la faràndula de la ciutat, que recorreran els carrers més cèntrics. Olot Televisió emetrà el pregó, íntegre, a l’edició de Les Notícies de les 22.00 i les 00.00. I és que a partir d’avui la televisió de la Garrotxa farà un seguiment exhaustiu dels actes principals de les festes i que podran veure a cada edició de Les Notícies.

 

DIMECRES 7 DE SETEMBRE

A 3/4 de 6, a l’Hospici, cercavila dels gegants, nans i cavallets acompanyats per les cobles Principal d’Olot, Principal de Cassà, Rossinyolets, Foment del Montgrí, Empordanesa i la xaranga Bandarra Street Orkestra. Tota la faràndula olotina participarà en la cercavila.

A les 8, al santuari del Tura, cant de la Salve i ofrena floral a la patrona de la ciutat amb l’assistènciade la Corporació Municipal i amb l’acompanyament de les cobles Principal d’Olot i Principalde Cassà. Organitza: Flor de Fajol. Col·labora: Esbart Olot i Agrupació Sardanista Olot.

A la mateixa hora, a la plaça del Carme, concentració de la 13a Tamborrada oberta a tothom, amb les bandes Timbus, Pim Pam Pum Músics, Dum Dum Dum, Notatabalis, SenegaOlot, Marrinxosband, Xot’s, VanDalmogàvers, Timbalers de Riudaura, Tam, Trik Trak, Sant Cristòfol i Timbalers d’en Bas.

Tot seguit, cercavila fins al Volcanet. Organitza: Els Marrinxos.

A les 9, des del balcó de l’Ajuntament, pregó de Festes a càrrec de les patinadores del Club
Patinatge Artístic Olot. Després del pregó, cercavila del Porc i el Xai amb la xaranga Bandarra Street Orkestra fins a la plaça de Campdenmàs.

Tot seguit, ball del Porc i el Xai amb la cobla Principal d’Olot. Organitza: AOAPIX.

Tot seguit, al Firalet, esclat del Volcanet d’Olot, a càrrec de les pirotècnies Pibierzo i Sant Roc
d’Olot. Col·labora: La Caixa. En acabar l’esclat, inici de la 13a Tamborrada. Organitza: Els Marrinxos.

Altres actes / Dimecres 7 de setembre
Festa del Casal de la Gent Gran d’Olot. A 2/4 de 12, missa a l’església del Tura amb la coral del Casal. A la 1, inauguració de l’exposició de treballs manuals. A les 2, dinar de germanor i ball de Festa Major. A 2/4 de 5 de la tarda, a la Residència Edat 3, ball del Gat i els Gegants de Sant Miquel acompanyats de la cobla Foment del Montgrí. Seguidament, s’incorporen a la cercavila de la faràndula olotina. Organitza: Penya Embalats.

NIT
A 3/4 de 10, a les escales de St. Esteve, Liter-ac(t)ura, nota d’humor d’inici de festa. Organitza:
GREDA.
A les 10, a la plaça de Campdenmàs, 1a Nit PartyTura, a càrrec del grup Tortellinis. Organitza:
Àrea de Joventut.

A 1/4 d’11, a la sala Torín, balls de saló a càrrec del grup Booguie Wooguie.

A les 11, al Firal, concert Jove amb els grups Els Catarres, The Cabrians i Terratombats. Organitza: GREDA.
A la mateixa hora, a la plaça Major, concert amb el grup The Vanilas.

També a la mateixa hora, a la plaça de Campdenmàs, concert a càrrec d’Expectativa Zero.

De 12 a 4, al carrer de Sant Ferriol, a davant del PUB DNIT, concurs d’estivació de caixes.
Premis per als tres primers guanyadors que aconsegueixin apilar més caixes. Organitza: PUB DNIT.

A 2/4 d’1, a la plaça Major, concert amb el grup Els Pets.
A la mateixa hora, a la plaça de Campdenmàs, concert a càrrec dels grups Rumba Vella i Very
Pomelo.

A les 3, al Firal, revetlla a càrrec del PD Rubió. Organitza: GREDA.