Les entitats, associacions i penyes agafen el protagonisme per les festes del Tura

Una de les associacions més implicades en les Festes del Tura és per tradició l’AOAPIX. Els amics del Porc del Xai fa dies que preparen les múltiples activitats que organitzen durant les Festes del Tura. Olot Televisió els ha acompanyat alguns minuts dies previs a la celebració de la Festa Major. I un dels espectacles més esperats de les Festes del Tura és el Correfoc gràcies a la implicació dels membres del Pim Pam Pum Foc, que sempre sorprenen al públic olotí amb la seva proposta. El col·lectiu porta des del Nadal preparant l’espectacle d’enguany, titulat Physical Metamorphosi 2.0. Aquests últims dies abans de les festes, han estat immersos en els últims preparatius. Un equip d’Olot Televisió els va acompanyar ahir al vespre al seu local per conèixer de prop com es prepara el Correfoc d’enguany.

Des del nou local que els Amix del Porc i del Xai tenen al carrer Verge del Portal, els membres d’aquesta entitat fan els preparatius per les festes del Tura. No falta de res: des de l’assaig del ball del Porc i del Xai a la preparació d’alguns muntatges a partir del retallable amb què aquest any obsequien als ciutadans. Aquest any també, l’AOAPIX ha pensar en reeditar una bandera d’Olot perquè tots els ciutadans puguin penjar-la al balcó i contribuir a decorar la ciutat. Al local de l’AOAPIX tampoc falta el pernil, i és que s’han d’agafar forces per a tota la feina que els espera durant aquestes Festes del Tura.

La nit és moment de fer feina al col·lectiu Pim Pam Pum Foc, que cada any es responsabilitza de possibilitar el Correfoc. Fora del seu local, algunes estructures mai vistes fan impossible esbrinar quina serà la seva funció en el proper espectacle. Trobem els membres del Pim Pam Pum Foc fent els últims preparatius. En aquests moments estan col·locant els elements de pirotècnia a les diferents estructures. El procediment està molt estudiat. Tota precaució és poca. Els membres del Pim Pam Pum Foc es distribueixen les tasques per fer possible l’espectacle d’enguany. Cadascú té un rol en el muntatge i cadascú sap quina és la seva tasca perquè l’espectacle surti rodó. Aquest any, Pim Pam Pum Foc presentarà l’espectacle Physical Metamorphosi 2.0. A hores d’ara només poden desvetllar alguns detalls. El col·lectiu, com cada any, ha començat a dissenyar la nova proposta al gener. Ara arriba el moment de demostrar i mostrar al públic la feina feta. L’espectacle Physical Metamorphosi 2.0 del Pim Pam Pum Foc i el Correfoc d’aquesta edició de les Festes del Tura començarà dissabte a les 11 de la nit a la plaça Campdenmàs.