Les festes del Tura més tecnològiques

Aquest any les festes del Tura barrejarà tradició amb noves tecnologies. Per primera vegada, el ball dels gegants es podrà veure en directe des de qualsevol racó del planeta gràcies a internet. És només una de les novetats 2.0 d’aquest. Una altra és una aplicació per iPhone que permet a l’usuari conèixer a cada moment els actes que se celebren a la ciutat. Més enllà de les noves tecnologies, enguany les barrques del Firal també tenen un disseny diferent respecte a anys anteriors.

Les Festes del Tura s’actualitzen quant a noves tecnologies es refereix i aquest any per primera vegada es podrà veure el ball dels gegants per Internet, concretament, la diada de la Mare de Déu del Tura, el 8 de setembre, a les 12 del migdia. Es podrà fer a partir del web www.garrotxawebtv.cat. D’altra banda, està a disposició dels usuaris d’Iphone una aplicació molt senzilla, abaixant-se-la directament de l’Appstore posant el nom de waap. Aquesta aplicació permetrà conèixer a cada els actes de les Festes del Tura que s’organitzen i a quin lloc. Una altra de les novetats d’enguany que s’organitza des de l’àrea de festes de l’Ajuntament d’Olot és l’Engeganta’t, una activitat amb què tothom qui vulgui podrà experimentar de primera mà què se sent portant un gegant. L’activitat Engeganta’t s’organitzarà divendres dia 9 de setembre a dos quarts de 4 de la tarda al pati de l’Hospici.

D’altra banda, des de divendres passat les barraques del Firal ja estan muntades, unes barraques que aquest any tenen un disseny diferent respecte a anys anteriors. A més, els diferents espais de la festa estan engalanats per l’ocasió. Totes les places i carrers neuràlgics del barri vell, com per exemple els carrers de Sant Rafel, Clivillers o la plaça del Carme, tenen penjats diferents garlandes que donen un toc de festa a la ciutat. Enguany se n’han fet servir uns dos quilòmetres de garlanda per decorar els carrers. La brigada municipal ha treballat durant dues setmanes seguides, ha posat unes 300 tanques i ha preparat unes 7.000 cadires plegables per posar i treure en els diferents concerts. Unes dotze persones de la brigada treballaran aquests dies perquè Olot llueixi com mai durant les Festes del Tura.