La ‘turinada’ torna a ser un dels actes estrella de les festes el Tura

L’acte més seguit d’ahir a la nit va ser novament la Turinada, la cercavila nocturna que cada any aplega multitud d’olotins i olotines al ritme dels grups de timbalers que els Murruts conviden per a l’ocasió. Aquest any un total de set grups han posat ritme a l’activitat. Olot Televisió els ha seguit al llarg del recorregut per conèixer de prop com s’organitzen i quins passos segueixen perquè tot surti perfecte durant la celebració. Ells, els timbalers, són el batec que mou aquesta marea humana que és la Turinada. Des de la plaça del Carme, passant pel carrer Bisbe Lorenzana, Mulleras i 11 de setembre, la rua avança amb els tambors i l’aigua, la que llencen els veïns des de les finestres. El recorregut acaba a la Plaça del Mig on hi ha la batalla de bandes. Poca estona més tard és el moment del ‘Ball de l’hora’, al nucli antic. 

x