La colla ‘les pubilles’ guanya el porc del tercer concurs de paelles de l’AOAPIX

La colla de ‘les pubilles’ han guanyat el porc del tercer concurs de paelles de les festes del Tura que organitza l’AOAPIX. Prop de mil persones es van concentrar, ahir al vespre, a la plaça de la Muralla per cuinar un total de 37 paelles. Colles de 4, de 10, de 20 o de 160… el número és indiferent. El que compte és passar-s’ho bé cuinant i menjant paella. També hi ha qui ho acaba remullant amb un bon rom cremat.

El concurs de paelles d’arròs de l’AOAPIX és un referent durant les festes del Tura. I ho demostra que, amb només tres dies, es van veure obligats a tancar les inscripcions perquè ja s’havien apuntant 37 colles i no quedava més espai al passeig de la Muralla. Això vol dir que ahir prop de mil persones van menjar paella d’arròs i, aquesta vegada, la pluja no va fer la guitza.

El jurat està format per persones representatives del món culinari o que tenen alguna relació amb els productes autòctons de la Garrotxa. No és feina fàcil tastar 37 paelles i determinar quines són les tres millors. Però després de posar-hi tots els sentits… s’acaben decidint.

La colla guanyadora van ser ‘les pubilles’, que rebran un porc gentilesa dels placers de la Plaça Mercat d’Olot. En segon lloc ‘no anem pa gaire bé’ i en tercera posició la colla porqueig. També es va entregar el premi al cuiner més ben guarnit, que va recaure sobre la colla Baobansos, vestits de gals. Finalment el premi al millor parament va ser per la confraria del cava de la colla de l’Orfeó Popular Olotí.

La Plaça de la Muralla es va convertir, ahir al vespre, en un autèntic espai culinari on l’arròs es converteix en l’ingredient principal. De carn, de peix, mixtes… el complement és lo de menys perquè les colles poden fer-la del que vulguin. Malgrat ser un concurs, l’AOAPIX pretén que la gent gaudeixi de les festes del Tura cuinant i passant-s’ho bé. I a jutjar per la passió que hi posen les colles, l’objectiu s’aconsegueix cada any