Arrenca el nou curs amb la recuperació de l’escola de les Preses

Avui ha començat el curs escolar a la Garrotxa. De moment, el departament d’Ensenyament només ha facilitat les dades de l’esenyança obligatòria. A la comarca, han començat les classes més de 1.700 alumnes d’infantil, més de 3.000 alumnes als cursos de Primària i prop de 1.900 alumnes per a l’ESO. La principal novetat és la recuperació de l’escola de les Preses, després de 30 anys. De moment, i fins que l’edifici de la nova escola no estigui acabat, aquest curs, els alumnes del municipi faran classe a l’edifici del Centre Cívic, que s’ha habilitat per oferir la millor qualitat formativa fins l’estiu del 2012.

L’escola de les Preses torna a obrir les seves portes després de 30 anys. Ho fa a l’edifici del centre Cívic del municipi, que ha habilitat cinc aules per donar cabuda a una setantena d’alumnes. L’equip de docents el forma prop d’una desena de professors. Mentrestant, els terminis per a la construcció del nou edifici de l’escola als terrenys de la Bòbila segueixen el seu curs. És previst que els treballs acabin amb abans del proper curs. Avui poc més de 3 mil alumnes han iniciat les classes de primària a la Garrotxa. A l’escola malagrida ho han fet 395 nens i nenes. El curs 2011 2012 està marcat per la supressió de la sisena hora i les conseqüències que això genera en el dia a dia de professors, pares i mares. Els diferents centres han buscat solucions per compensar aquesta hora de classe que deixa d’existir. Els alumnes de l’escola de les Preses abandonaran les aules a tres quarts de cinc. A l’escola malagrida, ho faran a les 5.