Centenars de persones es manifesten davant de l’Ajuntament d’Olot en defensa de l’escola en català

El col·lectiu Somescola.cat s’ha manifestat davant els ajuntaments del país per defensar el sistema d’immersió lingüística en català als centres educatius. Un sistema en qüestió per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que demana que s’implantin dues vies d’escolarització. A la concentració d’Olot hi ha assistit unes 400 persones, segons l’organització.

 

Les darreres sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i del Tribunal Suprem, que determinen que s’ha d’implantar dues línies d’escolarització en català i castellà com a llengua vehicular, ha posat en alerta a la comunitat educativa catalana. Per defensar el sistema d’immersió lingüística en català, ahir es van organitzar diverses manifestacions davant els ajuntaments de Catalunya. Segons l’entitat somescola.cat, coordinadora de les mobilitzacions, assegura que a Olot hi van assistir unes 400 persones. Aquesta protesta avisa de la perillositat de convertir el català en una llengua marginal si s’implanten les dues línies. El manifest de l’acte d’Olot va ser llegit per una professora, un pare i una alumne per reflectir la unitat de la comunitat educativa en aquesta qüestió. La concentració va finalitzar amb la construcció d’un pilar per reivindicar l’escola en català.