Comença un projecte per millorar 18 hectàrees de l’Alta Garrotxa

El Consorci de l’Alta Garrotxa ha començat els treballs de recuperació de nous espais oberts a la zona. Un projecte que pretén millorar fins a 18 hectàrees d’espais oberts de l’Alta Garrotxa, que afavorirà la presència d’espècies de flora i fauna d’interès.

 

El pas del temps en indrets rurals provoca que antigues zones de pastura puguin quedar coberts de vegetació i altres entrebancs per poder accedir a aquests espais. A l’Alta Garrotxa, l’abandonament de l’activitat ramadera fa que aquests indrets es perdin. Ara, el Consorci de l’Alta Garrotxa s’ha proposat recuperar 18 hectàrees d’aquestes zones. La intenció és que aquests espais oberts puguin tornar a servir per pastura. El projecte, amb un import total de 110 mil euros, es subvenciona en un 70 percent per la diputació de Girona i l’Obra Social de ‘La Caixa’. L’inici de la recuperació serà a la zona de Puig Ou, al terme de Camprodon. Uns treballs que començaran un cop finalitzada l’època de cria per a diverses espècies de fauna. Els propietaris de les finques afectades consideren aquesta iniciativa com a necessària. 

x