El nou consultori de les Planes no es pot obrir perquè hi falta l’equipament

El nou consultori de les Planes d’Hostoles no es pot obrir perquè falta instal·lar l’equipament, malgrat que l’edifici fa temps que es troba finalitzat. Aquest problema ha provocat que no es pogués obrir el centre, que s’havia de fer a finals d’aquest mes de setembre. Ara per ara, no hi ha data d’obertura del consultori.

El nou edifici del consultori de les Planes d’Hostoles es va acabar a principis d’estiu, però encara no ha pogut entrar en funcionament perquè no disposa de material mèdic. L’alcalde de les Planes, Eduard Llorà, es queixa de la falta de previsió de l’anterior equip de govern a l’hora d’equipar l’edifici, i lamenta que a dia d’avui no hi hagi data fixada per la inauguració del nou consultori

La data prevista inicialment d’inauguració era a finals del mes de setembre, durant els actes de celebració de la festa de la Santa Espina. Si ve ja hi ha alguns materials a l’edifici, encara falten aspectes clau com l’equipament informàtic, que està a l’espera de ser traslladat d’Olot a les Planes. Llorà adverteix a la Generalitat que en properes ocasions tingui una previsió clara sobre els edificis públics que construeix.

L’equipament del consultori, que depèn de l’Àrea Bàsica de Salut d’Olot, no estava previst en el pressupost inicial de l’equipament, fent que ara l’hagi d’assumir l’ajuntament. Llorà, en unes declaracions fetes al mes d’agost, espera que la situació no s’allargui més d’un mes. El cost total de l’obra, que es va començar a construir l’octubre del 2010, és de 900000 euros.