100% Tondo, tot i la pluja

100% Tondo

100% TondoLa marxa cicloturista 100% Tondo celebrada ahir al matí en homenatge al ciclista Xavier Tondo ha superat totes les previsions fetes per l’organització. Unes 600 persones han participat de l’esdeveniment esportiu tot i la pluja que va acompanyar els ciclistes durant gran part de la prova.

La primera 100% Tondo ha comptat amb 520 inscrits i amb una quarantena de col·laboradors i convidats, entre ells, els ciclistes professionals Joaquim “Purito” Rodríguez, Iñigo Cuesta, Andrey Amador o Josep Jufré… a més d’altres participants com el cantant del grup Delafé y las Flores Azules Oscar D’Aniello i el tennista Tommy Robredo.

A les 9 del matí, els pares de Xavi Tondo amb els membres de l’organització Joan Llaneras i Carles Torrent, l’alcalde de Sant Joan les Fonts i president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, i el representant territorial d’Esports de la Generalitat a Girona, Josep Pujols, van donar el tret de sortida a la marxa des de l’Avinguda Francesc Caula de Sant Joan les Fonts. Abans, l’organització va entregar als familiars de Tondo el pòster i el primer dorsal de la cursa. En total, han estat unes 600 persones que, a ritme de pedal, han recordat a Xavi Tondo per les carreteres que a ell més li agradaven.

La marxa va sortir en direcció a Castellfollit de la Roca, Besalú, Banyoles, Mieres, Santa Pau i Olot fins a la rotonda de la Canya on els participants del recorregut més curt –de 68 quilòmetres- van tornar a Sant Joan les Fonts. Al voltant de les 11 del matí, els primers ciclistes creuaven la línia de meta.  La intensa pluja que ha acompanyat el grup des de l’alçada de Mieres va fer que molts dels ciclistes que inicialment havien escollit l’itinerari llarg, optessin per tornar a Sant Joan les Fonts després del recorregut curt. Tot i això, gairebé un centenar els participants van atrevir-se amb la volta llarga –de 116 quilòmetres- amb arribada a l’Estació d’Esquí i Muntanya Vallter 2000.

A més de la 100% Tondo, al llarg del cap de setmana s’han fet diferents activitats dins d’aquests actes d’homenatge al ciclista nascut a Valls i que els últims anys va fer vida a la Garrotxa. S’ha organitzat una jornada de portes obertes a l’Estada Juvinyà i al monestir romànic, a més de diverses sessions d’spinning a càrrec del Gimnàs Espai, el Centre Oficial d’Spinning a Olot. Els organitzadors de la marxa, els amics de Xavi Tondo, han decidit fer d’aquesta marxa un esdeveniment anual i ja s’han posat a pensar en la segona edició per millorar-la de cares a l’any vinent.

Deixa un comentari