La Vall dels Sentits veurà la llum aquest dissabte

La Vall dels Sentits

La Vall dels SentitsAquest dissabte obre les portes al públic la vall dels Sentits, el nou centre d’interpretació de la Vall de Bianya amb què el municipi garrotxí vol dibuixar l’oferta turística que té per oferir, fins ara molt dispersa i poc explicada als visitants. L’edifici que havia concentrat en el passat les escoles de sant Salvador de Bianya acull ara el centre d’interpretació La Vall dels Sentits de la Vall de Bianya. L’equipament respon a la necessitat de concentrar l’oferta turística fins ara poc detallada del municipi.

El nou centre d’interpretació posa en situació al visitant sobre tota l’oferta turística, indrets i activitats que poden realitzar-se a la vall, amb pantalles interactives que expliquen racons com la Vall del Bac o la via annia. A la vall dels sentits també es pot conèixer la gastronomia del municipi a través de vídeos audiovisuals. La creació d’aquest centre d’interpretació és una bona notícia per al municipi després que la comarca hagi assistit a projectes que s’han vist aturats com el centre d’interpretació de l’antiga rectoria d’Oix. Aquí la subvenció de les administracions supramunicipals ha estat capdal per acabar el projecte. L’Ajuntament només ha hagut de pagar 66 mil euros dels 425 mil que ha costat el projecte.

L’empresa encarregada de l’explotació d’aquest equipament està concretant rutes a peu i amb carrilet que es faran des d’aquí que serviran perquè el visitant conegui els diferents indrets de gran valor que té el terme municipal de la Vall de Bianya. Amb aquestes rutes i altres visites, l’empresa pretén autofinançar-se.

El projecte de la Vall dels Sentits ha comportat l’adequació de l’entorn de l’edifici, amb una escultura i un pàrquing perquè els visitants puguin accedir-hi d’una manera simple.

Deixa un comentari